ŠTA PUTIN IMA DA KAŽE O BITKOINU?!

Autor: b92

Svet

12.01.2018

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin uključio se u debatu o bitkoinu.

O svemu brine: Vladimir Putin

Kako je rekao, iako će na kraju biti potrebna zakonska regulativa za kripovalute, trenutno, misli on, sav rizik i odgovornost nose investitori.

Govoreći na konferenciji za medije, Putin je rekao da Centralna banka Rusije ima oprezan pristup kada je reč o kriptovalutama kao što je bitkoin, jer nema šta da garantuje njihovu vrednost. 


- Generalno, naravno, u budućnosti će sigurno biti neophodno da se to reguliše zakonom. Centralna banka već ima stav prema ovom pitanju, kao što ga ima i Vlada. CBR se ponaša konzervativno, ali po mom mišljenju za to postoji osnov, jer je poznato da nema ničega iza kriptovaluta, to ne može biti sredstvo akumulacije, nema nikakvu materijalnu vrednost iza i nema zaštite - rekao je Putin. 

- U određenim situacijama to može biti način plaćanja koji se može obaviti brzo i efikasno. Možete da platite, ali ne možete da štedite i nemate garancije, pa se Centralna banka vrlo pažljivo ophodi prema tome. Rizik je ogroman: Danas možete da uložite sve, a već sutra sve da izgubite - dodao je on.


Putin kaže da ukoliko se ne reguliše ta oblast, dovoljno efikasno, vlada može biti odgovorna za teške situacije u kojoj ljudi mogu da se nađu. 

- Sada je odgovornost samo na vama - rekao je Putin. 

Mišljenje o bitkoinu i drugim kriptovalutama i dalje je podeljeno, a ruska vlada trenutno rsazmišlja o tome kako da na najboji način reguliše digitalne valute.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading