MOSKVA upućuje opake PRETNJE! Ukoliko NATO nastavi da gomila trupe, odgovor će biti jasan!

Autor:

Svet

11.06.2022

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da će odgovor Moskve na gomilanje NATO trupa u Poljskoj biti proporcionalan, javila je agencija "Interfaks", prenosi Modno.

MOSKVA upućuje opake PRETNJE! Ukoliko NATO nastavi da gomila trupe, odgovor će biti jasan!

Foto: Tanjug/AP

NATO brodovi stgli na granice Rusije

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da će odgovor Moskve na "gomilanje" NATO trupa u Poljskoj biti ispraćen i proporcionalno uzvraćen, prenela je agencija "Interfax". Ovu izjavu dao je ruski diplomata Oleg Tjapkin.

- Odgovor, kao i uvek, će biti proporcionalan i odgovarajući, sa namerom da se neutrališu potencijalne pretnje Ruskoj Federaciji - naveo je Tjapkin, koji obavlja funkciju šefa ruskih odnosa sa EU pri ministarstvu spoljnih poslova, prenosi britanski "Reuters".

Podsetimo, britanska obaveštajna služba je danas objavila nov obaveštajni izveštaj u kojem stoji da ruska vojska ne napreduje u Severodonjecku. Ukrajinski guverner Luganske oblasti Serhij Hajdaj je naveo da se vode "žestoke borbe" na ulicama grada za koji se tvrdi da je ključan za kontrolu nad Donbasom.

Foto: youtube.com

 

Važna komponenta odvraćanja i odbrane NATO-a je vojno prisustvo u istočnom delu teritorije Alijanse. Poslednjih godina, saveznici su pojačali napredno prisustvo NATO-a uspostavljanjem multinacionalnih borbenih grupa u Bugarskoj, Estoniji, Mađarskoj, Letoniji, Litvaniji, Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj. Oni su takođe poslali još brodova, aviona i trupa na istočno krilo NATO-a, od Baltičkog mora na severu do Crnog mora na jugu. Ove akcije pokazuju savezničku solidarnost, odlučnost i sposobnost da brane teritoriju i stanovništvo Alijanse.

Poljske oružane snage saopštile su da su počele vojne vežbe koje uključuju hiljade vojnika NATO.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading