ZBOGOM BIL GEJTS! Najbogatiji čovek na svetu je težak 105,5 milijardi dolara!

Autor: Mediji, Republika

Svet

10.01.2018

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džef Bezos je najbogatiji čovek svih vremena jer je njegovo bogatstvo dostiglo neverovatnih 105,5 milijardi dolara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džef Bezos nije znao šta će sa parama, pa se 2002. obratio narodu kako da pomogne sirotinji

Većina njegovog bogatstva dolazi od Amazona, deonice kompanije su juče porasle za 1,4 odsto i dodale oko 1,4 milijardi dolara u Bezosov džep, prenose mediji.

Iako je najpoznatiji po osnivanju kompanije Amazon, poput mnogih drugih milijardera, vodi i druge poslove. Vlasnik je Vašington posta i Blu oridžina, kompanije koja se bavi privatnim putovanjima u svemir.

Iako je zaradio neviđeno bogatstvo, kaže da nije pokrenuo Amazon samo da bi se obogatio.

- Znao sam da neću, kad napunim 80 godina, zažaliti zbog svega ovoga. Zažalio bih da nisam probao da učestvujem u toj stvari koja se zove internet. Znao sam da će to biti nešto veliko - rekao je u jednom intervjuu pre nekoliko godina.

Bezosovo bogatstvo u 2017. povećalo se za čak 32,6 milijardi dolara, što je najveći porast u istoriji Blumbergovog indeksa milijardera na kojem drugo mesto drži Bil Gejts sa 89,1 milijardi dolara.

S uvećanjem bogatstva osnivača i šefa Amazona, postavlja se pitanje šta namerava učiniti sa svim tim novcem. Za razliku od Gejtsa ili američkog ulagača Vorena Bafeta, Bezos se zasad odrekao relativno malog dela svog bogatstva u korist siromašnih.

Šef Amazona tek se odnedavno posvetio filantropiji. U junu je preko Tvitera zatražio savete o tome kako najbolje pomoći drugima. Od 2002, Bezos je podelio Amazonove deonice u sadašnjoj vrednosti od oko 500 miliona dolara, izračunao je Blumberg.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading