Zapadni mediji nastavili DEMONIZACIJU Pjongjanga: Kim kreće u INVAZIJU na Južnu Koreju

Autor:

Svet

07.01.2018

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severnokorejski vođa Kim Džong Un pristao je na pregovore sa Južnom Korejom kako bi sproveo invaziju na tu zemlju, a zatim hidrogenskom raketom gađao najbližu tačku američke teritorije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džong Un je spreman na sve

To tvrde mediji sa Zapada koji veruju da se ta zaverenička akcija Pjongjanga krije iza toga što je severnokorejski režim pružio ruku pomirenja susednom Seulu. Istovremeno, iz SAD je došla prava bomba kada je predsednik te zemlje Donald Tramp otkrio da je spreman da telefonom, što je pre moguće, razgovara sa Džong Unom, a neposredno nakon što je pozdravio korak Severne i Južne Koreje da otpočnu mirovne pregovore.

Arijel Koen: Dugo sam analizirao poteze severnokorejske dinastije Kim i verujem da je njihova želja da ovladaju celim Korejskim poluostrvom oduvek postojala

Ta činjenica možda i ne bi bila toliko neobična da on, podsetimo, samo tri dana ranije nije rekao da ne veruje Džong Unu i da su priče o pregovorima samo pusta želja.

- Kim Džong Un ima tajni plan da iskoristi trenutnu želju Južne Koreje kao njenu slabost i preuzme Seul. Na snazi u tom gradu je trenutno najslabiji režim poslednjih godina i verujem da on neće imati snage da se odupre Kimovom paklenom planu - istakao je američki analitičar Arijel Koen za Sandej ekspres, govoreći o pregovorima dve Koreje, koji bi trebalo da počnu tokom ove nedelje, a koji se, pre svega, tiču smirivanja tenzija na relaciji Pjongjang - Seul tokom predstojećih zimskih Olimpijskih igara.

-  Dok god Amerika drži svoje snage uz Seul, Džong Un neće imati tako lak put da ispuni ono što je naumio. Međutim, zabrinjava to što je južnokorejski predsednik Mun Džae In već odložio vojne vežbe sa SAD - naglasio je Koen, koji veruje da Amerika treba da preduzme konkretniju akciju protiv severnokorejskog režima.

- U suprotnom će njemu, nakon što ovlada obema Korejama, drastično porasti apetiti. Znamo da je spreman i da nas gađa bombama - naveo je američki analitičar. 

RepublikaFoto: Tanjug

Međutim, čini se da je Tramp odlučio da spusti loptu i ne posluša takve izjave svojih savetnika i stručnjaka za međunarodnu politiku, pa je u skladu sa tim u subotu rekao novinarima u Kemp Dejvidu kako je on uvek raspoložen za razgovor.

- Ako nešto proistekne iz toga, to bi bila velika stvar za čovečanstvo. Otvoren sam za razgovore sa severnokorejskim liderom - naglasio je Tramp i izazvao podeljene reakcije u američkoj javnosti.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading