ZEMAN UPOZORAVA BRISEL: Bez jačih granica, STIŽU MILIONI IZBEGLICA

Autor: Tanjug

Svet

06.01.2018

23:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska unija mogla bi da se suoči sa masovnim prilivom oko 10 miliona izbeglica iz Afrike narednih godina, ako ne promeni svoju politiku, tvrdi češki predsednik Miloš Zeman.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Miloš Zeman, predsednil Češke

- Ako EU ne skupi hrabrost da ojača svoje spoljne granice, o čemu stalno priča, ali ništa ne radi, imaćemo 10 miliona izbeglica u narednih nekoliko godina - rekao je Zeman za praški Barandov TV kanal.

On je dodao da priliv izbeglica iz muslimanskih zemalja predstavlja pretnju po evropsku kulturu jer, te dve kulture, kako kaže, nisu kompatibilne.

Zeman se sarkastično složio sa šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini koja smatra da islam ima mesto u evropskoj kulturi, rekavši da "islam definitivno pripada tu zbog rata sa Otomanskim carstvom".

On predlaže da umesto da prihvati izbeglice, EU treba da pruži finansijsku pomoći državama odakle one dolaze, prenosi RT. 

Češka zajedno sa Mađarskom i Poljskom odbija da primi migrante po sporazumu EU o njihovoj raspodeli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading