KADIROV UPOZORAVA: SAD će zgaziti Iran kao što su i Srbiju

Autor:

Svet

05.01.2018

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čečenski lider Ramzan Kadirov optužio je Ameriku da Iranu sprema "trojanskog konja", baš kao što su nekada uradili sa Srbijom, ali i Libijom, Sirijom, Irakom, Avganistanom i Vijetnamom!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramzan Kadirov

Time je Kadirov podržao tezu zvaničnog Teherana da je CIA umešana u antivladine proteste koji su danima goreli ulicama, što je još jednom potvrdio iranski tužilac Džafar Montazeri.

- Bivši pripadnik američke obaveštajne agencije CIA Majkl Andre (šef američke misije u Iranu, koga zovu "princ tame") glavni je organizator demonstracija. Operacija je smišljena pre četiri godine u bliskoj saradnji sa Izraelom i Saudijskom Arabijom - istakao je on. Trampova administracija negirala je umešanost u proteste, ali je istakla podršku demonstrantima.

Iranski tužilac: Bivši pripadnik CIA Majkl Andre glavni je organizator demonstracija

- SAD imaju autoritet da drže odgovornim one koji čine nasilje nad Irancima. Svim žrtvama režima poručujemo: Nećete biti zaboravljeni - saopštio je Stejt department. Podsetimo, protesti su počeli prošlog četvrtka, a dosad je najmanje 21 osoba poginula. Povodom nereda u Iranu u petak je održana vanredna sednica Saveta bezbednosti UN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading