Zelenski poslao poruku Rusima: Uslov za pregovore prestanak bombardovanja gradova

Autor:

Svet

01.03.2022

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski poručio je danas da Rusija mora da prestane sa bombardovanjem ukrajinskih gradova pre otpočinjanja pregovora o potpunom prekidu vatre, a nakon što prva runda razgovora dve strane ove nedelje nije donela rezultate.

Zelenski poslao poruku Rusima: Uslov za pregovore prestanak bombardovanja gradova

Foto: youtube.com/ World Economic Forum

U intervjuu iz dobro čuvanog vladinog kompleksa, Zelenski je pozvao članice NATO da uvedu zonu zabrane letova, kako bi se zaustavile ruske vazdušne snage, i naglasio da bi to bila preventivna mera koja ne bi trebalo da uvuče Alijansu u rat sa Rusijom, prenosi Rojters.

Zelenski, koji je odbio ponude da napusti prestonicu u trenutku kada ruske snage napreduju ka Kijevu, takođe je rekao da će njegova zemlja zahtevati pravno obavezujuće bezbednosne garancije ako NATO zatvori vrata Ukrajini za članstvo u Alijansi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Србин

02.03.2022 00:07

Комичару схватио си да ово није комедија, много си се занео грехота је што ваше авантуре животима плаћају поштени људи и деца

zoran

02.03.2022 16:46

Ne moze da shvati da je niko i nista, porazeni igrac duboke drzave.