EVO ZAŠTO SU SE AMERI "ZABRINULI" ZA UKRAJINU: SAD HTELE BAZU U SEVASTOPOLJU

Autor: sputniknews.com

Svet

27.12.2017

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina više nije potrebna SAD, jer u njenom sastavu više nije Sevastopolj gde je Pentagon očekivao da će izgraditi svoju vojnu bazu, smatra politički komentator RT Aleksandar Gurnov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

- Ukrajina uopšte ne brine Trampa, kao ni Amerikance. Ukrajinu ih je brinula toliko koliko je živela nada da mogu da dobiju vojnu bazu u Sevastopolju. Mi smo ih lišili nade pre nekoliko godina. I više Ukrajina nikome u Americi nije potrebna - rekao je ekspert ta televiziji "Zvezda".

Sevastopolj je postao deo Rusije nakon referenduma koji je održan 2014. godine. Grad je baza Crnomorske flote, najveće ruske flote.

Bivši američki predsednik Barak Obama obećao je još 2014. godine da će ojačati vojne sposobnosti istočnih članica NATO-a.

NATO u poslednje dve godine sprovodi veliki broj vojnih vežbi u blizini zapadnih granica Rusije, ali bez trajnog stacioniranja na teritoriji novih članica Alijanse.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading