TRAMP PUTINU: Drago nam je da smo pomogli da se spasu životi

Autor: sputniknews.com

Svet

17.12.2017

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je obaveštajna zajednica SAD zadovoljna što je spasila mnogo ljudskih života u Rusiji kada je pomogla da se spreči teroristički napad u Sankt Peterburgu, saopštila je Bela kuća.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pokazali da mogu da sarađuju: Vladimir Putin i Donald Tramp

- Predsednik Rusije Vladimir Putin telefonirao je danas predsedniku Donaldu Trampu da bi mu se zahvalio zbog toga što su američke obaveštajne službe unapred upozorile Rusiju o velikoj terorističkoj zaveri u Sankt Peterburgu. Na osnovu informacija koje su pružile Sjedinjene Američke Države, ruske vlasti uspele su da uhvate teroriste neposredno pre napada, koji je mogao da dovede do smrti velikog broja ljudi - navodi se u saopštenju.

- Nijedan Rus nije poginuo, a teroristi su uhvaćeni i nalaze se u pritvoru. Predsednik Tramp je zahvalan na pozivu i rekao je predsedniku Putinu da je čitavoj obaveštajnoj zajednici Sjedinjenih Američkih Država bilo drago što je pomogla da se spasi toliko života - dodaje se u saopštenju Bele kuće.

- Predsednik Tramp naglasio je značaj saradnje obaveštajnih službi kako bi se naneo poraz teroristima bez obzira gde se oni nalaze. Obojica lidera su se složila da je to primer pozitivnih stvari koje mogu da se dese kada dve zemlje sarađuju - ističe se u saopštenju.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp je nakon zahteva ruskog predsednika čestitao je Centralnoj obaveštajnoj agenciji koja je pomogla u sprečavanju terorističkog napada u Sankt Peterburgu, navodi se u saopštenju.

- Predsednik Putin je zahvalio i čestitao direktoru Centralne obaveštajne agencije Majku Pompeu i celoj CIA. Predsednik Tramp je zatim pozvao direktora Pompea da mu čestita, kao i njegovim talentovanim saradnicima i čitavoj obavještajnoj zajednici na dobro obavljenom poslu - dodaje se u saopštenju.

Federalna služba bezbednosti Rusije je 13. i 14. decembra u Sankt Peterburgu identifikovala i presekla nelegalne aktivnosti konspiratorske c´elije pristalica DAEŠ-a koja je planirala da izvrši terorističke napade 16. decembra uz pomoc´ bombaša-samoubica u jednoj od verskih institucija. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading