Tokom porođaja srce joj je prestalo sa radom, KADA SE PROBUDILA UMISLILA JE DA IMA 13 GODINA

Autor: telegraf.rs, Republika

Svet

28.11.2017

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šenon Everet (22) iz Velsa je bila uzbuđena što će drugi put roditi dete i svojoj 3-godišnjoj ćerci Miki podariti brata. Međutim, tokom porođaja došlo je do komplikacija. Rodila je Nika, ali je njoj srce prestalo da kuca. Na sreću, 68 minuta posle, lekari su uspeli da je ožive.

RepublikaFoto: facebook.com/Shannon Everett
Doživela je potpunu demenciju

Šenon su potom stavili u indukovanu komu. Kada se dve nedelje posle probudila, šokirala je porodicu i prijatelje. Najpre je počela da pevuši pesmu "Like A Prayer", a zatim i "Somewhere Over the Rainbow" koje su joj često svirale u pozadini. Kada je otvorila oči, rekla je: "Bila sam iznad duge."

Uskoro se ustanovilo da je izgubila pamćenje, nije znala da ima decu ni da ima verenika.

- Otišli smo u bolnicu iščekivajući da ćemo se vratiti kući s novom bebom, a sada kao da imamo još jednu. Šenon je potrebno puno nege. Stalno me zove "mamicom", a kad smo je pitali gde živi, rekla nam je adresu kuće u kojoj smo živeli kada je imala 13 godina - kaže njena majka Nikola.

Sad kad su je pustili iz bolnice, o njoj brine uz majku i njen verenik Ioanu, kome nije padalo na pamet da je ostavi. Obećao je njenoj majci da će je uskoro gledati u venčanici s njim u zagrljaju.

Šenon se ne seća ni svoje 3-godišnje kćeri pa Ioan radi na ponovnoj izgradnji njihovog odnosa. Najteže im je što Šenon teško povezuje sa tek rođenim Nikom.

- Povreda mozga joj je oštetila i vid. Nažalost, gotovo ništa ne vidi. Prepoznaje tek obrise - priča njena majka, piše 24sata.hr.

Ššenon je još uvek prikovana za kolica, ali porodica se nada da će moći opet da nauči da sedi i hoda. Već može, kažu, da napravi par koraka.

- Deda ju je nedavno pitao šta je toliko tera da se trudi i pokušava, a ona mu je odgovorila da sve radi zbog svoje dece - ispričala je njena majka Nikola, piše WalesOnline.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading