DA PUKNEŠ OD SMEHA: Hrvati šalju "Patriju" na Ruse?!

Autor:

Svet

26.11.2017

20:48 >> 20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska se na sva zvona pohvalila da će se snagama NATO u Litvaniji pridružiti i njihova borbena oklopna vozila "Patrija", ali i kamioni, motorna vozila, pa i elektroagregati i vagoni za spavanje.

Komičarka: Kolinda Grabar Kitarović

Time su Hrvati pokazali svoju posvećenost Alijansi i njenoj ratnoj strategiji gomilanja trupa protiv Rusije u jeku sve većih tenzija na Baltiku. Međutim, takve poteze srpskog suseda analitičari ocenjuju kao nepotrebno dodvoravanje paktu i pretnju Rusima uprazno.

Lazanski: Ovo što Hrvati rade je smešno, a poslužiće Alijansi samo kao topovsko meso. Junačenje će im se obiti o glavu

- "Patrija" i druga tehnika i oprema oružanih snaga Hrvatske upućeni su organizovanim transportom u Litvaniju. S obzirom na to da smo mi mehanizovana pešadija, ta tehnika nam je preko potrebna za svakodnevne aktivnosti u sklopu misije - rekao je zamenik zapovednika bataljona "Tigrovi" Vedran Mandić, dodajući da je njegova zemlja još jednom dokazala spremnost da pomogne Alijansi u aktivnostima "pojačane pretnje prisutnosti".

- Ovo je jedan od najvećih logističkih izazova za nas. U Litvaniji, u 1. hrvatskom kontingentu, učestvuje 181 pripadnik oružanih snaga RH u sklopu borbene formacije pod vođstvom Nemačke, a glavninu snaga čine pripadnici "Tigrova" - poručio je Mandić. Pre nešto više od mesec dana stigla je vest i da je Zagreb poslao u Poljsku 90 vojnika za NATO misiju na istoku Evrope, odnosno na granicu s Rusijom, gde je raspoređeno 4.000 pripadnika Alijanse. Tada su Hrvati poslali i naoružanje i višecevne bacače raketa, a obelodanjeno je da je reč o raspoređivanju posebnih snaga za odgovor "u slučaju ruske agresije".

181 pripadnik oružanih snaga Hrvatske nalazi se u Litvaniji

Vojni analitičar Miroslav Lazanski ističe za Srpski telegraf da ga sve ovo podseća na 1941. godinu.

- Tada je NDH poslala snage pod Staljingrad i znamo kako se to završilo. Istorija se samo ponavlja. Ovo što Hrvati rade je smešno, a poslužiće Alijansi samo kao topovsko meso. To junačenje će im debelo naplatiti ruska Zberbanka kroz slučaj "Agrokor" - uveren je Lazanski.

Slanjem oklopnih vozila u Litvaniju pale su u vodu teorije da je Zagreb otoplio odnose sa Moskvom nakon nedavnog susreta hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović i ruskog lidera Vladimira Putina.

Evo šta sve Hrvati šalju
- 13 borbenih oklopnih vozila "Patrija" 8x8 AMV
- jedno borbeno sanitetsko oklopno vozilo "Patrija" uz vozilo za izvlačenje
- četiri teretna i jedan terenski kamion
- terensko borbeno vozilo
- elektroagregat
- vagon za spavanje
- dva terenska motorna vozila
- 15 kontejnera
- elektroagregat
A evo čime Rusi mogu da se pohvale
- Tenk T-14 armata
- Oklopno vozilo "Tigar"
- Raketni sistem S-400
- Avion mig-35

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miroslav

27.11.2017 07:15

Ostade Hrvatska bez vojne tehnike.