(VIDEO) "PATRIOT" NEMA ŠANSE! 4 RAZLOGA ZAŠTO JE S-400 NADMOĆAN RAKETNI SISTEM

Autor: Republika

Svet

11.11.2017

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski raketni sistem S-400 nadmoćan je u gotovo svim parametrima u odnosu na američkog konkurenta "Patriot", jasno je iz opširne analize koju je uradio internacionalni Sputnjik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bolji u svakom pogledu: S-400 (levo) nadmoćan u odnosu na "Patriot" raketni sistem

Tako je primera radi, opseg oštećenja vazdušnih meta u slučaju S-400 raketa veći od 250 kilometara, dok je domet "Patriota" svega 160 kilometara.

Kada je reč o opsegu razaranja balističkih raketa i u tom parametru S-400 odnosi pobedu. Ruski sistem, naime, ima opseg oko 60 kilometara, dok je u slučaju američkog sistema taj opseg manji od 45 kilometara.

S-400 sistem može da se pohvali sa opsegom radarske pokrivenosti od 600 kilometara, dok je u slučaju "Patriota" taj opseg tek nešto veći od 150 kilometara.

Vreme deaktiviranja kod S-400 je 5 minuta, dok je kod "Patriota" gotovo pola sata.

Na osnovu svih ovih podataka, jasno je da je S-400 daleko bolji raketni sistem od svog konkurenta iz SAD.

Uz to, u analizi Sputnjik, podseća da je S-400 u okviru ruske armije počeo da se koristi 2007. godine, dok je "Patriot" u sastavu američke vojske još od 1982. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading