Čerupanje zbog Trampa: Prva žena lidera Amerike žestoko udarila na Melaniju

Autor:

Svet

10.10.2017

20:21 >> 19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokazalo se da se prašina oko američkog predsednika Donalda Trampa (71) ne podiže samo zbog njegovih kontroverznih političkih stavova, izjava, pa i poteza već i ljubavnih peripetija. Naime, kontroverzni republikanac našao se u centru žestokog sukoba svoje prve supruge Ivane (68) i aktuelne žene Melanije (47), koje su zaratile ni manje ni više nego oko pitanja koja od njih dve u stvari zaslužuje da nosi titulu prve dame SAD.

Ivana kaže da je ona prva dama

Čitava zbrka počela je tako što je Ivana bez dlake na jeziku ponovo u javnosti pričala o bliskom odnosu sa nekadašnjim mužem, koji njih dvoje gaje i dan-danas.

- Razgovaram s Donaldom barem jednom u dve nedelje. Čak imam i njegov direktan broj u Beloj kući, ali ga ne koristim jer neću da izazivam svađu. Melanija je tamo i ne želim da ljubomoriše ili tako nešto zato što sam ja prva Trampova žena. Ja sam prva dama - kazala je Ivana, koja je u braku sa Trampom bila od 1977. do 1992. i sa njim ima troje dece: Donalda Džuniora, Ivanku i Erika.

Njene provokativne izjave izazvale su žestoku Melanijinu reakciju, pa je njena portparolka Stefani Grišam poručila kako Ivanin nastup nema nikakav sadržaj.

- Nažalost, ona samo privlači pažnju i tako nastupa zbog samopromocije. Gospođa Tramp je za predsednika i sina Barona načinila dom od Bele kuće. Voli da živi u Vašingtonu i počašćena je ulogom prve dame SAD. Svoju funkciju želi da iskoristi kako bi pomogla deci, a ne da bi prodala knjige - naglasila je Grišamova aludirajući na to da je Ivana Tramp svoje izlaganje o bivšem mužu imala upravo tokom promocije knjige "Odgajanje Trampa".

Taj ženski fajt izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama.

- Ovo se stvarno dešava?! Ove žene se bore za njega?! Ostao sam bez reči - napisao je Endi Koen, producent popularne emisije "Realne domaćice".

Inače, prva Trampova žena, poreklom Čehinja, dokačila se i druge supruge američkog predsednika Marle Mejpls, koju je optužila da joj je rasturila brak.

Izaziva ratove u porodičnom gnezdu i u svetu

1. Klinč sa Iranom

Donaldu Trampu kritičari ovih dana zameraju što je, kako tvrde, pogoršao odnose s mnogim državama, među kojima je i Iran. Tramp je najavio će se SAD povući iz nuklearnog sporazuma sa tom zemljom, koji je njegov prethodnik Barak Obama potpisao 2015. Zbog te ideje Trampa kritikuju i druge zemlje potpisnice iranskog ugovora, a Iran je odgovorio testiranjem rakete srednjeg dometa koja može da "dobaci" do 2.000 kilometara. Portparol iranskih oružanih snaga Masud Džazajeri upozorio je juče američkog predsednika da će iranske snage naučiti SAD "novim lekcijama".

2. Pretnje Severnoj Koreji, pokušaj atentata na Kima

Lider SAD je kritikovan i kad je reč o Severnoj Koreji, a njegove izjave da je ta država odmetnička okarakterisane su kao neodmerene i prenagljene. Trampu su zamerili da time izaziva severnokorejskog lidera Kim Džong Una, koji je nedavno izveo šestu nuklearnu probu. Takođe, juče su se pojavile tvrdnje iz Pjongjanga da je početkom godine, kada je i Tramp ušao u Belu kuću, CIA pokušala atentat na Džong Una, i to hemijskim oružjem. Severna Koreja je zato agente CIA nazvala "skupinom odvratnih terorista i istakla da napad na Kima pokazuje da su SAD glavni krivac za terorizam".

3. Napadi na Venecuelu

Deo svetske javnosti osudio je republikanca i zbog stalnih kritika na račun lidera Venecuele Nikolasa Madura, kog optužuje za gušenje demokratije u toj državi. Tramp je najavio i mogućnost vojne opcije za tu zemlju, u kojoj opozicija protestuje, tvrdeći da režim u Karakasu sprovodi diktaturu. Međutim, Maduro, koji negira takve optužbe, koristi svaku priliku da oplete po Trampu, pa je tako u ponedeljak izjavio da mu je drago kada ga šef Bele kuće kritikuje jer to pokazuje da radi stvari kako treba.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading