I Grci uvode policijski čas

Autor: Tanjug

Svet

22.03.2020

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčka je danas saopštila da od sutra uvodi policijski čas, ograničavajući kretanje, sa samo nekoliko izuzetaka, da bi se izborila sa širenjem koronavirusa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Možda je to poslednji korak koji treba hitno preduzeti - rekao je grčki premijer Kirjakos Micotakis u televizijskom obraćanju, preneo je Rojters. - Moramo da zaštitimo opšte dobro, naše zdravlje - istakao je Micotakis.

Grčka je potvrdila danas 94 novih slučajeva korona virusa, najveći skok u jednom danu, čime je ukupan broj zaraženih u zemlji 624 i 15 smrtnih slučajeva u odnosu na prethodna dva.

Podsećajući da je u Italiji, koja je prijavila juče skoro 800 novih smrtnih slučajeva, Micotakis je rekao da je njegova obaveza da spreči da takva tragedija pogodi Grčku.

- Ne smemo doći do tačke u kojoj ćemo morati da biramo ko će živeti, a ko umreti - rekao je.

Od sutra će samo onima koji odlaze ili se vraćaju sa posla, idu u kupovinu hrane ili lekova ili u posetu lekaru biti dozvoljeno da budu na ulicama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading