Oštre kazne za ustaše u Blajburgu: Zatvor i 5.000 evra

Autor: Tanjug, Republika

Svet

20.05.2019

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski državljanin uhapšen tokom održavanja komemoracije u Blajburgu, zbog nacističkog pozdrava "zig hajl" do daljnjega ostaje u zatvoru u Klagenfurtu, Austrija.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GRZELJ
Foto: Ilustracija

On je, kako prenose hrvatski mediji, odbio pomoć hrvatskog ministarstva pravde. Dizanje ruke 48-godišnjeg muškarca iz mesta Vinice kraj Varaždina skupo će ga koštati.

Damir Laljek, varaždinski HDZ-ovac, odbornik i vođa puta Varaždinaca u Blajburg u subotu objasnio je da se incident dogodio pre komemoracije.

Laljek tvrdi da je njegov sugrađanin to uradio nepromišljeno i iz, kako je kazao, zafrkancije dok je išao ka mestu na kome je održana komemoracija. Ustaški simboli i pozdravi u Austriji su zabranjeni, a svi učesnici komemoracije su u više navrata bili upozoreni da odustanu od njihove upotrebe. Laljek je rekao da će uhapšeni ostati u pritvoru još nekoliko sedmice, da je novčana kazna koju će morati da plati između 4.000 i 5.000 evra.


Portparol Koruške policije Rajner Dionisio nije mogao da kaže koliko će uhapšeni Hrvat ostati iza rešetaka. - Čim izađe iz pritvora moraće odmah da napusti Austriju - rekao je Dionisio.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading