Makron se ruga povređenoj starici: Valjda će steći mudrost

Autor: Tanjug

Svet

25.03.2019

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da se nada da će 73-godišnja aktivistkinja brzo oporaviti i možda "steći mudrost".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Emanuel Makron

Ona je zadobila tešle povrede na demonstracijama "Žutih prsluka" protiv zabrane protesta.

U intervjuu koji je objavljen u francuskom listu "Nis Maten", Makron je naveo da se 73-godišnja Ženevjev Legaj nije ponašala odgovorno i objasnio da "slabije osobe ne bi trebalo da prisustvuju zabranjenim događajima", preneo je AP.

Makron je rekao da joj želi brz oporavak, i možda sticanje neke vrste "mudrosti".

Navodi se da je žena nosila zastavu duginih boja na kojoj je pisalo "Mir" (Peace) i imala na sebi žuti prsluk, kada su pripadnici policije za razbijanje demonstracija, koji su imali šlemove na glavama, odjednom jurnuli prema demonstrantima tokom jučerašnjeg protesta u Nici.

 

 

Izveštač AP video je kako ova stara žena pada na pločnik i iz glave počinje da joj lije krv. Navodi se da su lokalci izjavili da je reč o 73-godišnjoj aktivistkinji protiv globalizacije Ženevjev Legaj.

Regionalna radio stanica "Frans Blu Azur" javila je da se Legajeva nalazi u bolnici na odeljenju intenzivne nege, kao i da je državni tužilac u Nici otvorio istragu o ovom slučaju.

AP podseća da su francuske vlasti zabranile juče proteste na više područja kako bi sprečile nasilje viđeno u Parizu pre nedelju dana. U protestima je povređeno najmanje 2.000 ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading