Maduro, čuvaj se! Procureo pakleni plan: Ameri za dva dana spremaju provokaciju na granici Venecuele i Kolumbije

Autor: Tanjug

Svet

21.02.2019

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sjedinjene Američke Države pripremaju nedopustivu provokaciju na kolumbijsko-venecuelanskoj granici, prikrivenu isporučivanjem humanitarne pomoći. Provokacija je planirana za 23. februar", izjavio je tokom sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikolas Maduro

- Očigledno je da su naše američke kolege u nekakvom provokacionom zanosu i da sada pripremaju nedopustivu, nesumnjivu provokaciju na kolumbijsko-venecuelanskoj granici, planiranu za 23. februar. Oni su se suviše zaneli i odlučili da se bave insinuacijama i širenjem lažnih vesti direktno u Savetu bezbednosti - rekao je Poljanski.

Zasedanje Saveta bezbednosti UN 21. februara posvećeno je situaciji u Centralnoafričkoj Republiici.

Vršilac dužnosti stalnog predstavnika SAD pri Savetu bezbednosti UN Džonatan Koen spomenuo je Rusiju u negativnom kontekstu, podsetivši na ruske novinare koji su tamo poginuli i ponovio izmišljenu priču o tome da su vojni instruktori iz Rusije mučili trgovca.

Ranije je venecuelanska opozicija objavila da c´e isporuke humanitarne pomoc´i toj zemlji, uz podršku SAD, početi 23. februara. Centri za prikupljanje pomoc´i nalaze se u kolumbijskoj Kukuti, brazilskoj državi Rorajma i na ostrvu Kjurasao. Vlada predsednika Venecuele Nikolasa Madura kategorički odbija da dozvoli isporučivanje te pomoc´i na teritoriju zemlje. Venecuelanske vlasti su vec´ zatvorile granicu s Malim antilskim ostrvima i kopnenu s Brazilom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading