Nastavljeni protesti u Parizu: Uhapšeno 115, a povređeno sedam osoba

Autor: Tanjug

Svet

15.12.2018

22:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuska policija saopštila je da je 115 osoba privedeno danas, iako su protesti bili relativno mirni protesti u prestonici te zemlje i u kojima je lakše povređeno sedam osoba. Ovog, petog protestnog vikenda zaredom, mnogo manje demonstranata je izašlo na ulice Pariza i drugih francuskih gradova, navodi AP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Prema podacima policije, oko 3.000 ljudi okupilo se u francuskoj prestonici, dok je prošle nedelje na ulice Pariza izašlo oko 10.000 osoba. 

S druge strane, oko 33.500 demonstranata učestvovalo na današnjim protestima širom zemlje, dvostruko manje nego prošle nedelje, navodi francuska štampa, pozivajući se na podatke zvaničnika. 

Protesti u Parizu protekli su uglavnom mirno, ali je nasilje izbilo na marginama skupa kada su grupe pripadnika "žutih prsluka" pokušale da probiju kordone policije.


Sukoba je bilo ispred zgrade Opere, gde su se okupili neki demonstranti da izraze svoje nezadovoljstvo. 

Francuska policija ispalila je suzavac na demonstrante duž avenije Jelisejska polja, u kojoj se nalazi i sedište predsednika Francuske Jelisejska palata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading