Islamska država preuzela odgovornost: Naš vojnik je izveo napad u Strazburu

Autor: Tanjug

Svet

13.12.2018

23:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Islamska država saopštila je da je muškarac koji je ubio tri osobe u Strazburu njihov vojnik, prenela je na svom sajtu novinska agencija IS Amak, iako nije pružila dokaz za takvu tvrdnju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Strazbur

Amak je naveo da je napadač "bio vojnik Islamske države i da je izveo operaciju kao odgovor na pozive da se napadaju građani zemalja koalicije" koja se bori protiv te militantne grupe u Siriji i Iraku,preneo je Rojters.

Osumnjičeni napadač Šerif Šekat ubijen je ranije večeras u kratkom okršaju sa policijom nakon što je bio u bekstvu 48 sati.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastane potvrdio je večeras da je u akciji policije ubijen muškarac osumnjičen za ubistvo tri osobe na božćnom vašaru u Strazburu.

On je dodao da su tri policajca naišla na njega na ulici i prepoznala ga kao osumnjičenog Šerifa Šekata. 

Kada su pokušali da ga uhapse on se okrenuo i počeo da puca na njih na šta su policajci uzvratili i ubili ga, javio je Rojters.

Prethodno je Rojters izvestio da je Šekat ubijen u delu Strazbura, Meno, nakon večerašnje akcije policije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading