NAJAVE SVETSKIH METEOROLOGA: Koji deo Evrope će se smrzavati, a koga čeka blaga zima

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.11.2018

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanovnici severnih područja Evrope trebalo bi da se pripreme na temperature niže od uobičajenih u periodu od decembra do februara, dok će oni u južnim predelima moći da osete toplije vreme, ali uz jače vetrove i kišu, saopštili su danas zvaničnici Meteorološke kompanije "Veder".

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

- Novembar je bio produžetak toplijih meseci koji su vladali u Evropi, iako bi u poslednjih deset dana meseca trebalo da dođe do znatnog zahlađenja, naročito širom severoistočne Evrope - rekao je glavni meteorolog kompanije Tod Kraford, prenosi Rojters.

Prema proračunima ove kompanije koja se nalazi u vlasništvu korporacije IBM, tokom decembra se ponegde u severnom delu Evrope, u nekim zapadnim delovima, može očekivati toplije vreme, ali već u januaru i februaru temperature će biti niže od uobičajenih za to doba godine.


Na jugu Evrope u naredna tri meseca se mogu uglavnom očekivati više temperature od uobičajenih, osim tokom decembra u zapadnim delovima, gde će doći do pada temperatura ispod uobičajenog nivoa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading