NA IZBORE U BiH IZAŠLO 53,26 ODSTO BIRAČA: Najveća izlaznost u Banjaluci, Zvorniku, Han Pijesku i Banovićima

Autor: Republika

Svet

07.10.2018

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH, Branko Petrić, izjavio je večeras da je na izborima u BiH glasalo 53,26 odsto od ukupnog broja birača, ali da nedostaju podaci sa još nekih biračkih mesta pa se očekuje da će izlaznost biti za oko dva procenta veća.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ilustracija

Izlaznost iznad proseka zabeležena je u Banjaluci gde je glasalo više od 60 odsto građana, u Banovićima i Han Pijesku 70 odsto, u Zvorniku 60 odsto i u Gornjem Vakufu 62 odsto.

Petrić je rekao i da je na desetak biračkih mesta bilo remećenja javnog reda i mira i ocenio da su izbori bili "izuzetno fer i korektni, nasuprot nekih katastrofičnih najava". Na osmim opštim izborima u BiH od Dejtonskog mirovnog sporazuma pravo glasa imalo je ukupno 3.352.933 birača, od kojih 2.092.933 u Federaciji BiH, a 1.260.597 RS.

Na opštim izborima građani BiH danas su birali članove Predsedništva BiH, poslanike u državnom i entitetskim parlamentima, predsednika i potpredsednike RS i predstavnike za kantonalne skupštine u FBiH.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading