MLADIĆ SE OBRATIO SRPSKOJ PRED IZBORE: Evo šta je poručio iz Haga

Autor: Tanjug, Republika

Svet

25.09.2018

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ratni komandant Vojske Republike Srpske, haški osuđenik, Ratko Mladić obratio se uoči izbora u BiH javnosti Srpske porukom koju je na današnjoj pres konferenciji u Banjaluci preneo predsednik Organizacije starešina VRS Milovan Milutinović, čiji je Mladić, kako je rečeno, član.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ratko Mladić

Mladić je poručio da je "obaveza svih političara i patriotskih snaga da se odupru svim oblicima ugrožavanja Republike Srpske i njenih institucija", rekao je Milutinović, a preneo javni servis Republike Srpske.

Milutinović je naveo i da je Mladić "prihvatio da u narednom periodu bude biran za počasnog predsednika te organizacije".

- Mladić je naveo da to ne radi radi sebe, već zbog podrške ciljevima definisanim Statutom Organizacije starešina VRS i potrebom okupljanja patriotskih snaga oko osnovnih ciljeva i obaveza usmerenih očuvanju Srpske i povećanju brige za porodice poginulih, ratne vojne invalide, borce i starešine koji su dali nesebičan doprinos - naveo je Milutinović.


Mladića je Haški tribunal u prvostepenom postupku osudio na doživotnu kaznu zatvora za, kako je navedeno u obrazloženju, genocid u Srebrenici, zločine protiv čovečnosti i druge ratne zločine. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading