LINTA: KOLINDA JAČA MRŽNJU PREMA SRBIMA!

Autor: Tanjug

Svet

24.09.2018

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je odluku hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da tokom druženja sa Hrvatima u Njujorku zapeva pesmu "Lijepa li si" koju izvodi Marko Perković Tompson kao nastavak podsticanja mržnje prema Srbima.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba

- Dobro je poznato da je navedena pesma nastala kao uspomena na granice Hrvatske iz vremena genocidne NDH. Na taj način Grabar Kitarović i mnogi Hrvati šalju poruku da se ne odriču ustaške ideologije i ponovnog stvaranja Velike Hrvatske do Drine i Zemuna - naveo je on u saopštenju.

Srbija treba još aktivnije i snažnije da se bori za poštovanje nacionalnih i ljudskih prava preostalih Srba u Hrvatskoj, kao i za povratak otetih imovinskih, stečenih i statusnih prava stotina hiljada protjeranih Srba, poručio je Linta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kolinda Grabar Kitarović

Kitarović boravi u Njujorku, gde će ove sedmice učestvovati na zasedanju Genralne skupštine UN.

Boravak u SAD započela je misom i druženjem s hrvatskom zajednicom u Njujorku, a nije propustila priliku da zapeva Tompsonovu "Lijepa li si", preneli su hrvatski mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading