KOLINDA: Samo sport može da ujedini Balkan

Autor: Republika

Svet

15.07.2018

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska predsednica Kolinda Krabar Kitarović rekla je da sport može da ujedini ljude na Balkanu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Kolinda Grabar-Kitarović

Ona je navela da, bez obzira na ishod finala Svetskog prvenstva izmedju Hrvatske i Francuske, neočekivani uspeh tima iz njene male zemlje, znači "da smo svi pobednici".

U intervjuu agenciji Asošiejted pres, hrvatska predsednica je rekla da želi da se nekada zaraćeni region, ujedini u podršci reprezentaciji Hrvatske i srpskom teniseru Novaku Đokoviću, koji je danas igrao u finalu Vimbldona.

- Sport ujedinjuje ljude. Ljude svih naših zemalja koji su umorni od ideoloških razlika i stalnog vraćanja u prošlost - navela je Grabar Kitarović.

Ona je čestitala Putinu na uspešnoj organizaciji Svetskog prvenstva, koja je "postavila nove standarde" i zahvalila na gostoljubivosti koju je ruski narod pokazao prema hrvatskim navijačima u svim gradovima u kojima je reprezentacija igrala.

- Time se potvrdjuju snažne istorijske veze izmedju dva naroda - navodi se u saopštenju.

Predsednica je Putinu poklonila dres reprezentacije Hrvatske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Jovan

15.07.2018 16:28

Sport je svakako karika koja spaja ljude.

andrijanajevv68

15.07.2018 16:31

Na način na koji Hrvati u sportu ujedinjuju Balkan samo možemo izginuti! O čemu priča ova žena

Vesna

15.07.2018 21:58

@andrijanajevv68 - Mozda je mislila na malo drugaciji sport ali ovog puta ni to ne prolazi. Omna je nedavno izjavila da u Hrvatskoj zive hrvati i hrvatice iako su pravoslavni jer Boze moj u Hrvatskoj ne moze biti da zive Srbi, a slicno kazu i slovenci. Tako da po tom njihovom razmisljanju dodje da u Srbiji zive Srbi i Srpkinje razlicitih religija Boze moj pa ne mogu u Srbiji ziveti albanci ili hrvati oni imaju svoje nacionalne drzave. Ovo sto oni rade nije sport vec ludilo. Sramota.

Mija

15.07.2018 16:34

Tacno je da sport moze da ujedini ljude,ali kada ne bude bilo provokacija na sportskim utakmicama,nece biti ni problema.