Kolinda dolazi u Beograd, ali pod ovim uslovom!

Autor: Republika

Svet

03.07.2018

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Kolinda Grabar Kitarović mogla bi na jesen da dođe u zvaničnu posetu Beogradu, a tačan datum dogovara se između kancelarija šefova država u Beogradu i Zagrebu, koje su u stalnom kontaktu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović

Jedan od preduslova da do posete dođe "što pre" jeste korak napred u rešavanju sudbine nestalih. Na Pantovčaku kažu da je Grabar Kitarovićeva sa velikim zadovoljstvom primila informaciju da predsednik Aleksandar Vučić namerava da imenuje poverenika koji bi radio na ovom pitanju.

Hrvatska predsednica pre nekoliko dana primila je svog poverenika za nestale Ivicu Vrkića, gradonačelnika Osijeka, koji ju je detaljno obavestio o razgovoru koji je tokom nedavne posete Beogradu vodio sa Vučićem.

Grabar Kitarovićeva želi da poseta ne bude isključivo protokolarna, kao i da se na stolu nađu konkretna pitanja i rešavanje problema iz prošlosti. U pripremi je i ekonomski forum, kako bi se hrvatski poslovni ljudi predstavili svojim kolegama u Srbiji, a za njega vlada veliko zanimanje, pišu Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
Janko

03.07.2018 07:59

Ona je predsednica susedne drzave sa kojom zelimo dobar odnos i u skladu sa time ce biti i docekana.

Mile

03.07.2018 08:00

Nova poseta moze dovesti do znacajnih dobrih promena kao sto su normalizacija odnosa i bolje biletarne odnose!

momo

03.07.2018 08:02

Mora ona nama postaviti neki uslov

cica

03.07.2018 08:07

Dogovor uzajaman,,pa i to pitanje treba resavati!