DODIKU NE DOZVOLITI DA PREŽIVI 7. OKTOBAR: U Republiku Srpsku stigli britanski eksperti za izazivanje haosa

Autor: Republika

Svet

25.06.2018

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četrdeset Britanaca koji su stigli u BiH specijalisti su za destabilizaciju, a ne vojnici, pa zato pozivam narod da ne naseda na "britanske prljavštine", kaže predsednik RS Milorad Dodik, pošto je iz te zemlje stiglo naređenje da on "ne sme da preživi" 7. oktobar!

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik

Kao što je nedavno pisao Srpski telegraf, britanski obaveštajci stegli su obruč oko Dodika, navodno zabrinuti za regularnost oktobarskih izbora, zbog čega se namerno pravi zabluda da oni u BiH dolaze kao vojnici.

- Ovde se radi o jednoj podvali i laži. Oni su specijalisti koji rade na društvenim mrežama, na medijima, na slušanju, prisluškivanju, na stvaranju opšteg haosa i na destabilizaciji, primarno Republike Srpske - poručuje njen predsednik.

Dodik navodi da sve što govori ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson nije istina i podseća da je pre godinu dana britanska Vlada odobrila devet miliona funti za programe podrške sprečavanju ruskog uticaja na prostorima Balkana, s posebnim ciljem na RS i Srbiju.

- Ovaj narod mora da bude svestan da dobronamernost Britanaca ne može da se računa i da su oni ovde u funkciji stvaranja unitarne i centralizovane BiH - istakao je Dodik.

Narod mora da bude svestan da dobronamernost Britanaca ne može da se računa

Milorad Dodik, predsednik RS

Prvi čovek RS je zatim pozvao Srbe da ne nasedaju na "britanske prljavštine" jer je, kako podvlači, više nego jasno šta im je cilj - da, ukoliko ne mogu da promene strukturu vlasti u RS, onda bar umanje njenu snagu.

- Imamo informacije da su njihova dva čoveka u Banjaluci i da se upetljaju u svako okupljanje više od pet ljudi - objašnjava Dodik, podsećajući da su upravo Britanci preko svog visokog predstavnika u BiH Pedija Ešdauna najviše oskrnavili Dejtonski sporazum.

Stručnjak za bezbednost i međunarodni terorizam Dževad Galijašević kaže za Srpski telegraf da se Dodik pokazao tvrdim orahom na kom se zubi mogu polomiti.

Krajnji cilj je Srbija i njen predsednik iako Britanci tvrde da udaraju na Rusiju

Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost

- RS sa predsednikom Dodikom na čelu je žilava i tu situaciju Britanija koristi da se na krajnje podmukao i neprijateljski način obračuna. Krajnji cilj je, naravno, Srbija i njen predsednik iako Britanci tvrde da udaraju na Rusiju, koja im je samo izgovor jer nema logike da se smanjuje uticaj države koja u BiH nema nijedan medij, za razliku od mnogih zapadnih i arapskih zemalja. Ono što strašno zabrinjava je nedostatak reakcije iz Sarajeva - zaključuje Galijašević.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading