BILO JE KAO NA SVADBI: Cipras otrkio detalje atmosfere nakon potpisivanja sporazuma sa Zaevim

Autor: Tanjug

Svet

17.06.2018

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je danas da je atmosfera tokom radnog ručka u Oteševu, na obali Prespanskog jezera, bila veoma dobra, gotovo kao na venčanju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Parafirali dogovor: Zoran Zaev i Aleksis Cipras

- Atmosfera je bila veoma dobra, skoro kao na svadbenom prijemu - rekao je Cipras govoreći o radnom ručku koji je imao sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim, prenosi ANA.

Kako se navodi, on je, uprkos insistiranju novinara, odbio da otkrije više detalja radnog ručka.

Grčka i Makedonija danas su potpisale sporazum kojim se predviđa da novo ime bivše jugoslovenske republike bude Republika Severna Makedonija.

Sporazum o rešavanju makedonsko-grčkog spora oko imena i strateškom partnerstvu Makedonije i Grčke potpisali su šefovi diplomatija Grčke i Makedonije Nikos Kocijas i Nikola Dimitrov u prisustvu premijera Aleksisa Ciprasa i Zorana Zaeva.

Sporazum je potpisan u mestu Psarades na grčkoj strani Prespanskog jezera, a nakon toga su delegacije dve zemlje čamcima otišle na makedonsku stranu jezera gde je održan radni ručak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading