"Crnogorci kao inspiracija": TAČI ČUO DA LEGALIZUJU GEJ BRAKOVE, PA PRAVO NA PRIMORJE

Autor: Tanjug, Republika

Svet

22.05.2018

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je Crna Gora najavila da će legalizovati gej brakove, tako se kosovski predsednik Hašim Tači našao usred Budve. Tamo je izjavio da je inspirisan Crnom Gorom i njenim evrointegracijama, a postavlja se pitanje da li je predsednik imaginarne države otišao na primorje samo radi političke stabilnosti dve zemlje ili ga je ipak više zainteresovala priča o istopolnoj ljubavi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači gaji simpatije prema Crnogorcima

On ipak nije želeo da ulazi u sve detalje, pa se javno osvrnuo na to kakvu stabilnost u region donose Crna Gora - država čiji se državni vrh prečesto pominje kad je u pitanju šverc mnogih zabranjenih roba, i Kosovo - južna srpska pokrajina koju su uz pomoć SAD i EU zauzeli Albanci, trgujući pri tome drogom, ljudima i ljudskim organima:

- Crna Gora je inspiracija celom regionu za evropske i evroatlanstke integracije. Srećni smo što je Crna Gora članica NATO. Članstvo Crne Gore i Albanije u NATO-u donosi stabilnost celom regionu Zapadnog Balkana - rekao je Tači na 2BS Forumu, koji je danas počeo u Budvi.

Saopštio je da je Priština u procesu izmene Ustava da bi, kako je rekao, zajednica Crnogoraca bila priznata kroz garantovan mandat u parlamentu.

Kazao je da je zahvalan vlastima u Podgorici koja je pokazala razumevanje i strpljenje za kosovske institucije u vezi sa procesom usvajanja sporazum o demarkaciji.

- Ne bi trebalo ustuknuti pred populizmom, jer da se to desilo, nikad ne bi došlo do demokaracije", rekao je Tači ocenivši da je to bio mudar pristup, pa zato danas Podgorica i Priština imaju "odlične odnose - prenela je RTCG.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading