DODIK UPOZORAVA: Kriza u BiH produbljena dolaskom migranata

Autor: Tanjug

Svet

21.05.2018

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da je BiH u "permanentnoj krizi sistema odlučivanja i nadležnosti", kao i da su problemi sa migrantima koje je Evropa rešila pre nekoliko godina, sada zadesili BiH.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Milorad Dodik

On je gostujući na RTRS izjavio da na teritoriji Republike Srpske neće biti stacioniran nijedan prihvatni centar.

- Imamo suštinski problem, a to je što je granica oduzeta entitetima. Entiteti nemaju mogućnost da upravljaju granicom, a onda zajednički nivo kaže - mi smo nadležni. Ako ste nadležni, što nam servirate te probleme, zašto ne obezbedite granicu, zašto ne zaustavite ulazak u BiH - rekao je Dodik.

On je ocenio i da su poruke lidera SDA Bakira Izetbegovića na skupu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana u Sarajevu, "jasan su znak dobrodošlice izbeglicama sa Bliskog istoka".

Dodik je kao sporno nazvo pojavljivanje zastava BiH u sarajevskoj Zetri.

- Turska je pomagala Aliju Izetbegovića još tokom rata, i Turska i danas stoji žestoko iza svih politika koje provodi Bakir Izetbegović i SDA u celini. Kao što ste mogli da čujete Erdogana koji je rekao ''Mi odavde otići nećemo'', a ko ih je zvao ovde? Mi nismo, a ako nisu ni Hrvati - onda ih nije zvala BiH nego Bakir Izetbegović i njegova politika - zaključio je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading