(VIDEO) HAOS U PODGORICI: Učenici bakljama zamalo zapalili školu

Autor: Republika

Svet

19.05.2018

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deo fasade i izolacije na zgradi Osnovne škole "Vlado Milić" u podgoričkom naselju Donja Gorica, izgoreo je pošto su učenici gađali zgradu upaljenim bakljama i petardama.

RepublikaFoto: facebook.com/Podgorički vremeplov
Umalo izazvali požar bakljama 

Moguće veće incidente sprečila je policija, koja je došla na poziv Uprave škole, čiji su članovi, zaključani u zgradi posmatrali kako učenici "bombarduju" ulaz i fasadu. Direktorka Biljana Ćulafić prijavila je policiji više svršenih osnovaca i starijih mladića, ali i nekoliko trinaestogodišnjaka, koji zbog godina ne podležu krivičnoj odgovornosti.

Iz uprave škole su rekli da su polumaturanti i manji broj učenika nižih razreda proslavljali kraj školske godine paljenjem baklji na školskom poligonu.

U školi tvrde da su među napasnicima bila i deca koja nisu njihovi učenici. Problem je nastao kada je grupa đaka sa bakljama i petardama krenula prema deci koja su bila ispred ulaza škole i nastavnicima koji su gledali šta se dešava.

Nakon toga su se, tvrde, svi zatvorili u školu, odakle su pozvali policiju i posmatrali šta se dešava ispred, strahujući da se neko ne povredi. U tom trenutku je neko bacio baklju na sims iznad ulaza, a plamen je zahvatio novu fasadu.

Iz Uprave škole policiji su skrenuli pažnju i na to da deca nisu mogla sama kupiti skupa pirotehnička sredstva.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading