BAKIR TRAŽI POMOĆ MERKELOVE: BiH je potreban prijatelj u evropskim integracijama

Autor: Tanjug, Republika

Svet

09.05.2018

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bosni i Hercegovini je potreban prijatelj u nastavku puta ka Evropskoj uniji, izjavio je danas u Berlinu predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, uoči sastanka članova Predsedništva BiH sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bakir Izetbegović

Izetbegović je pred večerašnji sastanak zahvalio Nemačkoj na svemu što je uradila za BiH u proteklih 25 godina, prenosi N1 BiH.

- Hvala Nemačkoj na svemu što je u ovih 25 godina učinila. Za izbeglice, za reforme, za stabilizaciju prilika. Ključno je bilo kada se pokrenula Britansko-nemačka inicijativa. Napravili ste pravi potez. Ja sam za ovim stolom zamolio da uradite neke stvari za ŠP, i vi ste to uradili - rekao je Izetbegović na konferenciji za novinare u Berlinu. 

On je naveo da BiH može da napreduje kada su u pitanju evropske integracije, i kada "imamo prijatelje, koji nas razumeju". 

- Ono što nam je potrebno je da se ubrza i ne dopusti zastoj BiH - rekao je Izetbegović.

Predsedavajući Predsedništva BiH smatra da BiH može da dobije status kandidata za članstvo u EU do kraja godine. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading