HRVATI USTUKNULI: Nećemo više oštro protiv Srbije

Autor: N1, Republika

Svet

02.05.2018

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon konsultacija predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, predsednika Vlade Andreja Plenkovića i šefice diplomatije Marije Pejčinović Burić, odlučeno je da Zagreb neće ići u dalje zaoštravanje odnosa sa Beogradom, nakon što je ministar odbrane Damir Krstičević proglašen nepoželjnom osobom u Srbiji, nezvanično saznaje N1 u Vladi Hrvatske.

RepublikaFoto: pixabay.com

To znači da nema govora o povlačenju hrvatskog ambasadora iz Beograda, saznaje N1.

Do zaključka je došlo nakon današnjih konsultacija premijera i ministarke spoljnih poslova Hrvatske, ali i jušerašnjeg susreta Plenkovića s Kolindom Grabar Kitarović u Okučanima.

Ali, to ipak ne znači da će Hrvatska vlada ostati dužna Srbiji. Iz Vlade kažu da će odgovarati na provokacije i neistine, poput izjave Ivice Dačića da je Hrvatska bila na strani Hitlera.

Podsetimo, Vlada Srbije je na sednici prošle nedelje odlučila da hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević do daljeg nije dobrodošao u Srbiju. To je, kako su poručili, mera reciprociteta Beograda odnosno odgovor na notu Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske o zabrani ulaska ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina u tu državu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (71)

Loading
Miki

02.05.2018 13:38

Konacno se odnosi sa Hrvatima poboljsavaju.

Gaga

02.05.2018 14:26

@Miki - Nadmo se da ce se odnosi sas Hrvatskom poboljsati.

kosta

02.05.2018 14:36

@Miki - Odnosi moraju biti bolji zarad mira i stabilnosti u regionu

Tina

02.05.2018 16:03

@Miki - Samo da su Hrvati iskreni i pošteni kao mi, sve bi bilo lakše...