MILO POBEDNIK JER JE REKAO PUTINU NJET: Zapadni mediji kliču posle Đukanovićeve pobede

Autor:

Svet

16.04.2018

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novoizabrani predsednik Crne Gore Milo Đukanović primio je povodom pobede na nedeljnim izborima za šefa države brojne čestitke lidera zapadnih zemalja, a strane medijske agencije sa oduševljenjem su prenele da je njegova politika raskida s Ruskom Federacijom i predsednikom Vladimirom Putinom zaslužna za uspeh. Tome je, kako navode, doprinelo i priključenje NATO paktu u decembru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Opet pobedio: Milo Đukanović

- Izbori su bili veliki test za Đukanovića, koji od početka favorizuje evropske integracije naspram bliskih veza sa tradicionalnim saveznikom Rusijom. On je bio najmlađi premijer u istoriji evropskih država kada je 1991, u 29. godini, izabran na tu funkciju - podsećaju zapadni mediji dodajući da je lider Demokratske partije socijalista (DPS) predvodio državu koja je proglasila nezavisnost od Srbije 2006.

53,9 odsto podrške dobio Milo

Mediji pišu i da je upravo on insistirao da se Crna Gora pridruži NATO, kao i da je moderan evropski političar koji će zemlju uvesti u EU.

Zapadnjaci izostavili da iskritikuju Mila što vlada već 27 godina, ali su ga uporedili s Mugabeom, koji je Zimbabveom vladao 40 godina

- Pobedio je veteran, proevropski političar koji državu vodi ka članstvu u EU - prenose zapadne agencije zanemarujući činjenicu da je Đukanović čak 27 godina na vlasti u Crnoj Gori, što bi, da je bilo koja druga zemlja u pitanju, svakako bilo žestoko kritikovano.

33,4 odsto glasova osvojio drugoplasirani Bojanić

Interesantno je da su ga samo uporedili s predsednikom Zimbabvea Robertom Mugabeom, koji je svojom zemljom vladao 40 godina.

Đukanović je za svoj drugi petogodišnji predsednički mandat dobio 53,9 odsto podrške, dok je njegov najveći rival iz redova opozicije Mladen Bojanić osvojio 33,4 odsto glasova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
tanja

17.04.2018 06:08

On je Zapadski covek i placenik koji je prodao CG samo da bi sacuvao svoja ledja. Taj covek se ponasa kao A.Pavelic i Julius. C. Podhitno da promeni ime na svoju stranku posto tu nema ni traga od demokratije i socijalizam. Pravi socijalisti ne prodaju svoj narod i svoju zemlju ali zato demokrate vole mnogo toga. Drug Tito se prevrce u groblju. Niste mu do kolena niti ste Evropa!!