CRNA GORA BIRA PREDSEDNIKA: Do 19 sati odziv 58.6 odsto!

Autor: Tanjug

Svet

15.04.2018

06:13 >> 17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Crnoj Gori su u sedam časova otvorena biračka mesta za predsedničke izbore, u kojima učestvuje sedam kandidata.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Crnogorci danas biraju predsednika

Biračka mesta biće otvorena do 20 sati, a glasačko pravo u Crnoj Gori ima 532.599 građana.

Izlaznost na predsedničkim izborima, prema podacima CeMi, do 19 sati je 58.6 odsto.

Predstavnik DIK-a Mersudin Dautović kazao je da opštinskim izbornim komisijama i DIK-u nije stigao nijedan zvanični prigovor. 

Glasanje bez incidenata

Zbog kvarova uređaja za identifikaciju birača, na po jedno biračko mesto u Rožajama broj 35 i na Žabljaku 11, glasanje se odvija uz vizuelnu identifikaciju birača.

- Dan izbora protiče relativno mirno, a građani pokazuju visok demokratski kapacitet. Očekujemo da će se tako i nastaviti - kazao je Dautović. 

Inače, prema oceni analitičara manja izlaznost ide u prilog kandidatu DPS Milu Ðukanoviću, dok bi izlaznost od 70 i više posto uslovila drugi izborni krug.

Građani glasaju na 1.214 biračkih mesta. Ovo su sedmi predsednički izbori od uvođenja višestranačja i treći od proglašenja nezavisnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

Sedam kandidata

Na predsedničkim izborima učestvuje sedam kandidata.

Prvi na listi je kandidat Prave Crne Gore Marko Milačić, a drugi Mladen Bojanić, kandidat Demokratskog fronta, Demokrata, Socijalističke narodne partije i Građanskog pokreta URA.

Kandidat Stranke pravde i pomirenja Hazbija Kalač je na trećem mestu na izbornoj listi, a slede Vasilije Miličković, predstavnik Grupe birača "Građanska akcija" i Partije penzionera, invalida i restitucije, i Dobrilo Dedeić, predstavnik Srpske koalicije.

Na šestom mestu izborne liste je kandidatkinja Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović, a na sedmom kandidat vladajuće Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading