ĐUKANOVIĆ: Pobediće "svetla majska zora"! BOJANIĆ: Da Đukanović bude prošlost

Autor: Tanjug

Svet

12.04.2018

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidat vladajuće DPS, Milo Ðukanović, poručio je večeras da će, kako je uveren, njegova pobeda na izborima za predsednika Crne Gore, u nedelju 15. aprila, biti trijumf velikih postignuća.

RepublikaFoto: Tanjug
Milo Đuaknović

- Srećna nam predsednička pobeda u nedelju. Još jednom će pobediti svetla majska zora i naša evropska Crna Gora - rekao je Ðukanović na konvenciji u Sportskom centru "Morača" u Podgorici.

On je birače pozvao da kažu "da" Crnoj Gori koja je za, kako je rekao, samo 20 godina "premostila jedan vijek", navodi se u saopšenju DPS-a dostavljenom Tanjugu.

- Svih ovih velikih, istorijskih crnogorskih godina, tako i najvećih ljudskih i crnogorskih izazova, bili smo nepokolebljivo zajedno, kao bedem ujedno i jedno - ponosna i nepobediva Crna Gora. Zato ni nećemo stati na pola puta - rekao je Ðukanović, inače, bivši premijer u više mandata.

Ðukanović je poručio i da nema vraćanja, kako je rekao, "balkanskim krvavim tmušama" iz kojih je, koliko juče, Crna Gora ponosno iznela i razborito digla glavu.

- Večeras ovde, u ovom iskrenom mnoštvu, u međunacionalnoj sprezi i solidarnosti; svešću o obnovljenoj državnoj nezavisnosti Crne Gore; prvi put u istoriji osiguranoj egzistenciji i budućnosti crnogorske države, okrenuti vrednostima kojima se legitimišemo članstvom u NATO savezu i našom pristupnicom porodici zemalja EU - mi kažemo: nema ILI- ILI! - poručio je on.


Uveren u pobedu u prvom krugu, Ðukanović je kazao da će odbraniiti Crnu Goru uprkos, kako je rekao, "razrokim horizontima na političkoj sceni".

- Danas pozivam onu drugu, manjinsku Crnu Goru, pozivam opoziciju da se okane uloge ''trojanskog konja'' i posveti se Crnoj Gori. Crna Gora je vaša koliko i svih nas - rekao je.
RepublikaFoto: youtube.com/Titogradjanin
Mladen Bojanić

Bojanić: Da Ðukanović bude politička prošlost

Predsednički kandidat većeg dela opozicije, Mladen Bojanić, pozvao je večeras građane da glasaju za njega i pomognu mu da, kako je rekao, Mila Ðukanovića pošalje u političku prošlost.


Bojanić je završnoj konvenciji uoči predsedničkih izbora u nedelju, poručio je da mu je cilj da u Crnoj Gori institucije budu slobodne I da se uvede vladavina prava.

- Kada to završmo uvešćemo tržišnu privredu zasnovanu na konkurenciji a ne na rođačkim vezama i partijskim knjižicama, ne na veštačkim monopolima, tržišnu ekonomiu u kojoj će znanje, rad, trud, neki novi proizvod biti mera vašeg uspeha, u kojoj ćete moći za sebe i svoju porodicu da obezbedite normalan i pristojan život, dostojan čoveka i vremena u kojem živimo a ne da preživljavate za dva evra - naveo je Bojanić.

Kao predsednik države biće, kaže, prvi među jednakima. 

Brinuće, istakao je, o svakom pojedincu i uticaće na menjanje ekonomske politike u Crnoj Gori, a i mladi će biti u fokusu njegove pažnje.

- Svaki pojedinac koji je doživio neku nepravdu imaće u meni zaštitnika. Neće biti potrebe da se ide za Strazbur. Ja ću biti Strazbur - kazao je Bojanić.

On je građane pozvao da mu, kako je rekao, pomognu da pošalje Ðukanovića u političku prošlost.

Mladima će, obećao je, obezbediti da se stručno usavršavaju u zemljama EU u dobrim kompanijama, a potom da se vrate I prenesu znanja.

Obećao je i da će kao predsednik koristiti sva svoja ovlašćenja kako bi uticao na vladu da menja ekonomsku politiku.

- Trenutna ekonomska politika je samo u korist male grupe pojedinaca. Uticaću na vladu da menja trenutnu ekonomsku politiku - kazao je Bojanić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading