STRAŠNO SVEDOČENJE: Milomir me je silovao u zgradi "Lepa Brena" sve dok mi nije krenula krv!

Autor: Republika

Svet

29.03.2018

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na suđenju bivšem vojniku bosanskih Srba Milomiru Davidoviću poznatom pod nadimkom Lici, koji se tereti za zločin protiv čovečnosti, prvi zaštićeni svedok S-1 opisala je kako ju je on seksualno zlostavljao u stanu u Foči 1992. godine.

Foto: Ilustracija

Na suđenju bivšem vojniku bosanskih Srba Milomiru Davidoviću poznatom pod nadimkom Lici, koji se tereti za zločin protiv čovečnosti, prvi zaštićeni svedok S-1 opisala je kako ju je on seksualno zlostavljao u stanu u Foči 1992. godine.

Ona je rekla da je pritvorena 3. jula 1992. godine i odvedena u srednjoškolski centar u Foči, gde su, kako je svedočila, svake noći silovane devojke i žene u učionici, bilo u grupama ili pojedinačno. Podsetila je i na vojnika Dragana Zelenovića, koji je nju i još dve žene odveo iz škole.

Kako je navela, Zelenović ih je prvi put odveo u jedan stan u zgradi "Lepa Brena" u Foči, gde su se pojavili i neki drugi vojnici, od kojih je jedan bio Milomir Davidović.

- U početku su nas ismevali i ponižavali. Zelenović je potom izdvojio jednu ženu (koja je na ovom suđenju takođe zaštićeni svedok pod imenom S-4) i napastvovao ju je, dok su mene odveli u stan silovali Davidović i drugi vojnik, Miki Živanović - opisala je žena.

- Ostali smo tamo tri ili četiri sata pre nego što su nas vratili u zgradu. Plakala sam toliko da je krv počela da mi ide iz nosa. Čupala sam kosu u danima koji su usledili.

Kako je dalje opisala, posle nekog vremena, ona i još dve žene odvedene su u kuću u selu Donje Polje, koje se nalazi u blizini Foče. Vojnik Davidović je opet odveo jednu od žena u kupatilo i tamo je silovao.

U optužnici se navodi da je u periodu između 3. i 18. jula 1992. godine vojnik Dragan Zelenović oteo dve žene iz srednjoškolskog centra u Foči i odvezao ih u stan u zgradi "Lepe Brene", gde su ih optuženi i drugi vojnici silovali.

Prema drugoj tački optužnice, tokom istog vremenskog perioda, tri žene su odvedene u napuštenu kuću u selu Dobro Polje, gde su ih Davidović i drugi vojnici seksualno zlostavljali.

Zelenović se izjasnio krivim u Haškom tribunalu za silovanje i mučenje nekoliko žena i devojčica u Foči 1992. godine. Osuđen je na 15 godina zatvora.

Suđenje Davidoviću se nastavlja 4. aprila, piše BIRN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading