PUTIN ODJAVIO HRVATE: Ruski predsednik (ne)dolazi u Zagreb?!

Autor: blic.rs, Republika

Svet

27.03.2018

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Ambasade Ruske Federacije u Zagrebu poručili su da će verovatno biti određenih korekcija u vezi sa dolaskom predsednika Rusije Vladimira Putina u Hrvatsku s obzirom na neprijateljski korak hrvatskih vlasti da proteraju ruskog diplomatu u okviru slučaja Skripalj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Predomislio se: Vladimir Putin

Iz Ambasade Rusije ovo su poručili odgovarajući na pitanje novinara HRT-a da li će Putin prihvatiti poziv predsednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da poseti Hrvatsku.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova poslalo je juče ruskom diplomatskom predstavništvu u Zagrebu notu o proterivanju jednog od ruskih diplomata iz Hrvatske u okviru slučaja Skripalj.

Ruska Ambasada u Zagrebu najavila je odmazdu zbog takve odluke hrvatskih vlasti, precizirajući da će stradati ekonomski odnosi dve zemlje, dok hrvatski državni vrh navodi da je proterivanje ruskog diplomate bila "dužnost Hrvatske kao članice EU".

Većina članica EU već je proterala bar po jednog ruskog diplomatu. Isto su učinile SAD, Kanada, Australija, Ukrajina, Norveška, Albanija i Moldavija.

Britanske vlasti okrivile su Rusiju za trovanje nervnim agensom 4. marta u britanskom gradu Solsberiju nekadašnjeg dvostrukog ruskog agenta pukovnika Ruske vojne obavještajne službe (GRU) Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije koji su prebačeni u bolnicu i u kritičnom su stanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading