TRESLO SE KOD KOMŠIJA: Zemljotres u Crnoj Gori!

Autor: novosti.rs

Svet

20.03.2018

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju u 7.24 sati registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na devet kilometara zapadno od Plava.

RepublikaFoto: twitter.com/NikeMorgan

Novi zemljotres pogodio je okolinu Plava na severoistoku Crne Gore. Naime, Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je danas 7.24 sati registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na devet kilometara zapadno od Plava.

- Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 3.1 jedinicu Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od V stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od devet kilometara, saopšteno je posle još jednog u nizu zemljotresa koji su od sredine januara zadesila Plav i okolinu, od kojih je onaj bod 10. januara izazvao štetu na oko 1.000 objekata od kojih neki više nisu za stanovanje.


Današnji zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading