GRADIO ZGRADU U KOJOJ JE ŽIVELA VANJA! Kako je Ljupčo Palevski od veoma uspešnog makedonskog investitora postao UBICA! ZARAĐIVAO MILIONE, DETE OTEO ZBOG NEKOLIKO DESETINA HILJADA EVRA!

Autor:

Svet

04.12.2023

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U politici je postao poznat kao predsednik gradske organizacije SDSM pre dvadesetak godina. U međuvremenu je postao vlasnik nekada popularnog nedeljnika Start, u kome su radila poznata novinarska imena, i televizije TV Skoplje, sa kojom nije postigao medijski uspeh.

GRADIO  ZGRADU U KOJOJ JE ŽIVELA VANJA! Kako je Ljupčo Palevski od veoma uspešnog makedonskog investitora postao UBICA! ZARAĐIVAO MILIONE, DETE OTEO ZBOG NEKOLIKO DESETINA HILJADA EVRA!

Foto: Društvene mreže

Prvoosumnjičeni za ubistvo male Vanje Gjorčevske (14) i Panče Žežovskog iz Velesa, Ljupčo Palevski zvani Palčo prošao je put od preduzetnika, i to vrlo uspešnog, preko opskurnog političara, do ubice i nikome nije jasno kako.

Nejasno je kako je Palevski, koji je 90-ih vodio milionske poslove, došao do nivoa da  kidnapuje dete i to radi desetine hiljada evra otkupa.

Devedesetih godina prošlog veka, sada ugašeno preduzeće Palevski UPA Enterprise, izgradilo je mnoge zgrade u skopskoj Debar Mali. Najpoznatija je zgrada Tifani, na kraju Partizanske u Centru, piše makedonska Telma .

Bio je upoznat i sa zgradom u kojoj je živela i odakle je mala Vanja kidnapovana. Njegova kompanija ju je izgradila. O tome svedoči i vlasnički list, prema kojem pomoćnim prostorijama u zgradi i dalje upravlja UPA Enterprise.

Republika

Foto: Shutterstock,Facebook

Vanja Gjorčevska

 

U politici je postao poznat kao predsednik gradske organizacije SDSM pre dvadesetak godina. U međuvremenu je postao vlasnik nekada popularnog nedeljnika Start, u kome su radila poznata novinarska imena, i televizije TV Skoplje, sa kojom nije postigao medijski uspeh.

Njegov politički pokret Treta pre nekoliko godina spojio se sa partijom Glas za Makedoniju odmetnute SDSmovke Solze Grčeva.

U maju ove godine, Palevski je uhapšen u blizini tunela Demir Kapija - Javorica zbog nošenja pištolja bez dozvole. Navodno je uhvaćen zajedno sa još troje ljudi kako traže zlato, a pokušao je da baci pištolj za koji je imao samo dozvolu da poseduje, a ne da ga nosi.

On je 2019. godine uhapšen na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu po poternici Hrvatske zbog postupka zbog neizmirenog duga.

Pre dve godine, 2021. je napao istražitelje finansijske policije dok je njegova supruga bila na ispitivanju.

Prema sudskim spisima, bio je čest gost makedonskih sudova, gde se često pojavljivao zbog novčanih sporova.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading