Protest RATNIH VETERANA pretvorio se u KAFANSKI RAT: Napili se, pucali, pa se potukli!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

09.03.2018

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policijskom intervenicijom jutros su uklonjene blokade na prometnoj raskrsnici Šićki Brod kod Tuzle koje su tamo u sredu postavili bivši pripadnici Armije BiH pokušavajući na taj način da nateraju vladu Federacije BiH na dodatne novčane naknade za ratne veterane, objavu njihovog registra i uspostavljanje objedinjene organizacije koja bi zastupala njihove interese.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Pripadnici posebnih policijskih jedinica su s prometne raskrsnice koja spaja Tuzlu sa centralnim i severnim delovima Bosne oterali demonstrante, ali nekolicina je pokušala da se suprotstavi pa je, prema saopštenju Uprave policije MUP-a Federacije BiH, upotrebljena "minimalna sila", prenosi Hina.

- Reč je o osobama koje su bile u vidno alkoholisanom stanju i koje su pružale otpor policijskim službenicima s tim da nije bilo povređenih osoba - stoji u policijskom saopštenju.

Iz tuzlanske bolnice su ipak potvrdili kako su nakon policijske intervencije tokom jutra lekarsku pomoć kod njih zatražile dve osobe ali obe s lakšim povredama.

Kako prenose mediji na pripadnike policije je i pucano iz vatrenog oružja.

Do napada došlo kada su dvojica policijskih službenika uočila lice sa poternice Mustafu Hasanabašića i Benjamina Ćosovića (22),  sa kojim je bio u društvu, saznaje RTRS. Ali ta dvojica su otvorila vatru na policiju, na šta je policija uzvratila.

U pucnjavi niko nije povređen, ali zatim su se Hasanabašić i Ćosović potukli s policajcima i dvojici naneli telesne povrede. Oba policajca su prevezena u dobojsku bolnicu.

Ćosović je uhapšen, dok je Hasanbašić u bekstvu zbog čega je policija blokirala sve prilaze Doboju.

Grupa ratnih vetrana je u petak kod Doboja blokirala i glavnu saobraćajnicu iz pravca Bosanskog Broda ka Sarajevu ali oni su se u večernjim satima sami povukli iako nisu isključili mogućnost da s povremenim blokadama prometa nastave i u narednim danima odnosno sve do ispunjenja postavljenih zahteva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading