INCIDENT U ZAGREBU: Hrvatski poslanik dobacivao Vučiću, EVO KAKO JE REAGOVAO SRPSKI PREDSEDNIK

Autor: Tanjug

Svet

12.02.2018

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj napravio je incident kada je dobacivao predsedniku Aleksandru Vučiću na ulasku u hrvatski Sabor.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Hrabro: Aleksandar Vučić

Kamere su pratile predsednika Vučića koji je pešice išao iz sedišta hrvatske vlade preko Markovog trga do zgrade hrvatskog parlamenta, kada je Bulj nešto dobacio Vučiću.

Međutim, pošto ga je zadržalo obezbeđenje, ne može se razjasniti šta je Bulj doviknuo, već se samo čuje Vučićev odgovor: "Da ne mislite da sam se uplašio vašeg dobacivanja ili vas... Mogu da vam odgovorim kad god hoćete, koliko god hoćete i šta god hoćete". 

Vučić je odmah nakon toga na pitanje novinara da li je pričao o "tabu temi ratne odštete", rekao da jeste i da je tu temu pokretnuo hrvatski premijer Andrej Plenković, kao i da je on imao sasvim drugačiji stav i da je mu je odgovorio. 

Hrvatski novinari javili su da je Bulj pokušao da izađe pred srpskog predsednika, ali da nije uspeo, pa mu je dobacio "kada će posetiti hrvatsku Glinu".

U hrvatskoj javnosti se najčešće pominje Vučićeva izjava iz Gline 1995. godine, kada je Vučić kao funkcioner Srpske radikalne stranke rekao da Srbe odatle niko nikada neće moći da otera i da više nikad "ustaška vlast neće moći da dođe". 

Bulj je pre toga učestvovao na protestu hrvatskih veterana i udovica na Trgu bana Jelačića, a u izjavi novinarima je protestovao što im nije dozvoljen protest na Markovom trgu. 

Bulj je rekao da ne razume zbog čega predsednik Srbije dolazi i zašto su ga zvali predsednica Kolinda Grabar Kitarović i predstavnici hrvatske diplomatije. 

- Ovo je samo igrokaz koji vređa porodice poginulih branitelja, kojima je zabranjen legalno prijavljen protest na Trgu sv. Marka - rekao je Bulj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading