OPTIMIZAM ZBOG EKONOMIJE, SKEPSA U VEZI S GRANICOM: Vučić sumirao rezultate posete Hrvatskoj

Autor: Tanjug, Republika

Svet

12.02.2018

09:39 >> 18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je sumirajući posetu Hrvatskoj da će dve zemlje u budućnosti "sve više stvari spajati, a sve manje razdvajati". Šta je sve obeležilo Vučićevu posetu Zagrebu, sa kim je sve razgovarao predsednik Srbije i o kojim temama, kao i kako su o svemu tome izveštavali mediji u Hrvatskoj, pročitajte u nastavku teksta.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll

19.33 - Vučić je ocenio da će odnosi u budućnosti biti bolji, dodajući da je optimista kada je reč o ekonomiji, ali i skeptik kada je reč o pitanjima granica.

18.06 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović sastali su se sa mitropolitom Zagrebačko-ljubljanskim i cele Italije Porfirijem i polaznicima Akademije SNV.

 

 

16.54 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Zagrebu sa predsednikom Sabora Goranom Jandrokovićem.

15.18 - Vučić se upisao u Zlatnu knjigu
 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Vučić se sastao sa Plenkovićem na Markovom trgu, a predsednik Srbije se potom upisao u Zlatnu knjigu. 

14.00 - VUČIĆ: Nisam nikakav četnik

Vučić je na zajedničkoj konferecniji za štampu sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović, rekao da ne zna koliko je ljudi bilo na protestima, ali da je usput video neke ljude sa parolama na kojima je pisalo "Konju ne laži“, nešto o izvinjenju, kao i "četnik-početnik“, te "Barabo vrati se u Sbriju“. 

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll


- Nisam se strašno uznemirio. Ovde me je na pristojan dobar i gostoprimljiv način dočekala predsednica Hrvatsle. Rekli su mi da je na protestima bilo više stotina ljudi. Svako neka radi svoj posao. Neka protestuju, to je demokratsko pravo.

- I u prošlom ratu i pretprošlom je porodica Vučić stradala. Ne znam da je iko od članova moje porodice u bilo kakvom zločinu učestvovao - podvukao je Vučić.

13.50 - MISTERIOZNA DOKUMENTACIJA NA PANTOVČAKU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doneo je danas na Pantovčak gomilu dokumenata, koja su postavljena na sto uz salu u kojoj je razgovarao sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović. 

Nema zvaničnih informacija o kakvoj je dokumentaciji reč, a hrvatski mediji nezvanično saznaju da je to dokumentacija vezana za Opštinu Dvor na Uni.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
13.30 - Šta je zaključeno nakon tet a tet sastanka Vučića i Kolinde Grabar-Kitarović pročitajte OVDE
12.45 - Održan sastanak zvaničnih delegacija Republike Srbije i Republike Hrvatske
12.23 - Razgovor dvoje državnika iza zatvorenih vrata trajao je više od sat vremena.
11.10 - Proustaški portal HOP o zabrani šetnje protestanata od Trga bana Jelačića do Markovog trga piše sledeće: "Iz Beograda u Vrginmost dolazi glavni srpski terorista Miodrag Linta dočekati Vučića, u centar Zagreba četnik Vučić, a braniteljima i udovicama je zabranjen skup na Markovu trgu".
11.05 - Iako u početku nije bio planiran sastanak sa premijerom Andrejom Plenkovićem, on je naknadno uvršten u dvodnevnu zvaničnu posetu, što je veoma bitno za saradnju dve zemlje 
10.51 - Nakon svečanog dočeka, počeo sastanak u četiri oka, nakon čega sledi obraćanje medijima
10.44 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji na poziv hrvatske koleginice Kolinde Grabar-Kitarović boravi u Zagrebu, dočekan je danas sa najvišim državnim počastima.

Predsednik se odmah sa aerodroma uputio ka službenoj rezidenciji predsednice Hrvatske, na Pantovčaku, gde će u razgovorima, najpre u četiri oka, a potom i sa delegacijama, provesti celo pre podne.

Sat vremena uoči njegovog dolaska ispred sedišta hrvatske predsednice postavljena je počasna straža. 

RepublikaFoto: Tanjug
Tekst potpisa

Na Pantovčaku je i veliki broj srpskih i hrvatskih novinara i snimateljskih ekipa. 


Oko zagrebačkog aerodroma su tokom noći gusto istaknute srpske zastave, a na malom razmaku su postavljeni pripadnici policije.

Što se tiče bezbednosnih mera, poseta Vučića se poredi sa posetom bivšeg potpredsednika SAD Džordža Bajdena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (172)

Loading
vox

12.02.2018 09:57

BOŽE PRAVDE grmi Zagrebom. Neprocenjivo.

sasa

12.02.2018 13:30

@vox - Srpska zastava se viori Zagrebom...

Nina

12.02.2018 16:39

@vox - Dobra podloga za unapređenje saradnje.

Bojana

12.02.2018 16:55

@vox - Zaslužili smo. Možda i shvate da je vreme da spuste loptu.