USTAŠE: Plenković nazvao Srbe agresorima, a Teslu Hrvatom!

Autor: Republika

Svet

06.02.2018

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski premijer Andrej Plenković danas se u Strazburu obratio poslanicima Evropskog parlamenta, a naravno glavna tema bile su "srpska agresija" i to da "ceo svet treba zahvaliti Hrvatskoj na Nikoli Tesli".

RepublikaFoto: Tanjug/L. S. DOMINIĆ
Hrvatski premijer, Andrej Plenković

- Zadovoljstvo mi je i kao predsedniku Vlade Republike Hrvatske govoriti o budućnosti Evropske unije. Hrvatska ove godine obeležava petu godinu članstva u EU, u koju bi ušli još 2004. da se nismo morali braniti od agresije. Na kraju 20. veka u srcu Evrope bili smo, nažalost, prisiljeni da branimo svoju slobodu od vojne agresije.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Napoleon Sarony
Nikola Tesla

- Opsada i razaranje Vukovara, prvog evropskog grada uništenog nakon Drugog svetskog rata, bombardovanje srednjovekovnog Dubrovnika, hiljade ubijenih, ranjenih, i stotine hiljada raseljenih, trajno su obeležili to bolno razdoblje - rekao je Plenković i onda kao istaknute delove evropske kulturne baštine, pronalazaka i inovacija iz Hrvatske istakao "Nikolu Teslu, rodom iz Hrvatske, bez čijih izuma bismo danas ovde sedili u mraku".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading