KONSTANTNO NADGLEDANJE: Ploču "Za dom spremni" policija čuva 24 sata!

Autor: Tanjug

Svet

29.01.2018

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ploča Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) s ustaškim pozdravom "Za dom spremni", koja je u septembru prošle godine preseljena iz Jasenovca na novu lokaciju nedaleko od Novske nalazi se pod 24-časovnom zaštitom hrvatske policije, navode hrvatski mediji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Teška priča u Hrvatskoj!

Zagrebački "Jutarnji list" navodi da su policajci koji je obezbeđuju ponekad u civilu i koriste automobil bez vidljivih policijskih oznaka, a ponekad su u službenom policijskom vozilu i u uniformi saobraćajne policije.

Pošto se lokacija Baira, na koju je ploča premeštena, nalazi uz put koji od Pakraca ka prema Novskoj, saobraćajni policajci koji dežuraju uz ploču katkad zaustave poneko vozilo koje tim putem prolazi i legitimišu vozače, navodi ovaj list.

Podseća se da je hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović u spetembru, kada je ploča nakon višemesečnih javnih pritisaka na Plenkovićevu Vladu premeštena iz Jasenovca na novu lokaciju, na novinarsko pitanje znači li to da pozdrav 'Za dom spremni' može da se koristi bilo gde drugde u Hrvatskoj osim u Jasenovcu rekao:

"To ne znači to", i dodao da je 'ovo prva od dve faze'" i da sledi sveobuhvatno rešenje ovog pitanja i da je moguće da će Vlada sačekati preporuke Saveta za suočavanje sa prošlošću.

"Jutarnji" navodi da "Božinović ni tada, a ni posle nije rekao da će do iznalaženja 'sveobuhvatnog rešenja' ploču 24 sata čuvati policija".

List navodi da je "lokacija na koju je ploča HOS premeštena, međutim, višestruko zanimljiva".

- Samo dvadesetak metara od tog mesta je kosturnica i ruševine spomenika podignutog u znak sećanja na 650 palih partizana i civilnih žrtava fašističkog terora ubijenih u završnim operacijama oslobađanja Pakraca, Novske i Slavonskog trugla u proleće 1945 - piše u tekstu "Jutarnjeg".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading