VETERAN HDZ: Treba ODSTRANITI svakog ko misli da su hrvatski i srpski isti jezik

Autor: b92.net

Svet

24.01.2018

23:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši dekan splitskog Medicinskog fakuleta i veteran HDZ Matko Marušić izjavio je da onog ko kaže da je hrvatski jezik isti kao srpski treba odstraniti, prenosi hrvatski portal "Indeks".

RepublikaFoto: youtube.com/Neslanovac
Prso čovek: Matko Marušić

Kako navode, on je danas na splitskom PMF-u održao predavanje o tome čemu služi nauka.

"Indeks" ističe da je Marušić tokom govora pokazao da je poprilično nezadovoljan situacijom u akademskoj zajednici u Hrvatskoj.

- Stanje je strašno, više od pola profesora ne zaslužuju da budu profesori. A od tih pola treba da odu u zatvor. Svako bira svoj život, ali nemojte mi onda govoriti o principima. Na primer, da je hrvatski jezik isti kao srpski. Ko to kaže, taj je mrtav čovek, jer nema pojma. Štetan je i treba ga odstraniti tako da ga ne boli" - istakao je Marušić.

Zagrebački portal tu navodi da su okupljeni "smehom ispratili opasku o odstranjivanju", ali i da nisu svi delili to oduševljenje.

- Ti ne možeš naći članak na engleskom jeziku koji stručno i pristojno bez štimanja govori koja je razlika između hrvatskog i srpskog jezika - naveo je Marušić.

- Zato što ga nema - začulo se iz publike, navodi "Indeks" ističuci da je nakon toga nastao "muk".

- Sad ću ti oprostiti - odgovorio je Marušic, dodajuci da njegove revolucije nisu uspele i da se "na fin način ništa ne može":

- Predlažem vlaški pristup, a to je doći na vlast.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading