MEDOJEVIĆ: Da DPS kandiduje Soraju, pobedio bi opoziciju

Autor: Republika.rs

Svet

18.01.2018

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Pokreta za promene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević saopštio je za CdM da samo nestranačka ličnost, zajednički kandidat opozicije, može poraziti kandidata DPS-a na predsedničkim izborima.

RepublikaFoto: youtube.com/Pokret za Promjene
Poziva opoziciju na dogovor: Nebojša Medojević

Jasno poručuje - stranački lideri opozicije u toj trci nemaju šansi i jasno objašnjava.

- Bilo koji lider bilo koje političke partije nema šanse da pobedi bilo kojeg kandidata DPS-a, pa čak i da DPS Soraju kandiduje za predsednika - poručuje Medojević.

Iako poziva na razgovore oko zajedničkog kandidata opozicije, Medojević nije optimista da će do dogovora doći. Za to okrivljuje vanparlamentarnu opoziciju jer, kako kaže, DF je spreman da sedne za sto i razgovara.

Svađe u opoziciji

Tvrdi da je unutar vanparlamentarne opozicije vlada haos, dezorijentacija, međusobne svađe, te da oni ni među sobom ne mogu da se dogovore što im je činiti.

Prvi čovjek Pokreta za promene smatra da samo nestranačka ličnost može da uđe u trku za pobedu protiv kandidata vladajuće partije.

- Naše iskustvo sa nestranačkim kandidatoim je bilo dobro. Mi smo od jednog anonimnog i pomalo zaboravljenog ambasadora iz Rima Miodrag Lekića napravili predsednika, koji nažalost nije sme da brani svoju pobedu - jasan je lider PzP-a.

Objašnjavajući da je nestranačka ličnost najbolje rešenje, on kaže da je jedan od kandidata DF-a za predsedničku trku Andrija Jovićević, ali da on nije jedini sa kojim Front na ovu temu razgovara.

RepublikaFoto: instagram.com/sorajavucelic
I ona bi pobedila da je DPS kandiduje: Soraja Vučelić

Zato Medojević poručuje da oni imaju svoj predlog, ali i da su spremni da čuju i predlog vanparlamentarne opozicije, ali da to ne bude strančaki lider.

- Vjerujem da Ranko Krivokapić očekuje da on bude njihov kandidat, Aleksa Bečić takođe, Miodrag Lekić isto. To su gubitničke varijante - jasan je Medojević.

Lokalni izbori u Podgorici

Napominje kako su od predsedničkih izbora možda važniji lokalni izbori u Podgorici.

- Za promene su najvažniji izbori u Glavnom gradu. Stalno pozivamo opoziciju, dajte da se dogovaramo, oni (DPS) se raspadaju. Vladan Vučelić hoće da bude gradonačelnik, misli da je zaslužio to. Milo Đukanović neće Vučelića, a Podgorica je ključ političke borbe u Crnoj Gori. No, onda dolazimo do tačke gde konstatujemo da s jedne strane, nikad gora situacija u DPS-u, a s druge, nikad lošija u opoziciji. Mislim da ne treba da guramo lične ambicije i partijske interese ko će da bude vezir umesto vezira. Dajte da se dogovorimo - zaključio je Medojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading