PUTIN ĆE IZ OČAJA UPOTREBITI NUKLEARNO ORUŽJE?! Oglasio se direktor CIA, poslao dramatično upozorenje: DUBOKO SMO ZABRINUTI OKO TREĆEG SVETSKOG RATA!

Autor:

Svet

15.04.2022

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor CIA Vilijam Berns ocenio je da bi ruski predsednik Vladimir Putin iz očaja mogao da upotrebi taktičko ili nuklearno oružje.

PUTIN ĆE IZ OČAJA UPOTREBITI NUKLEARNO ORUŽJE?! Oglasio se direktor CIA, poslao dramatično upozorenje: DUBOKO SMO ZABRINUTI OKO TREĆEG SVETSKOG RATA!

Foto: Tanjug/AP/Profimedia

Vladimir Putin, predsednik Rusije

- S obzirom na potencijalni očaj predsednika Putina i ruskog rukovodstva, s obzirom na neuspehe sa kojima su se do sada suočavali, u vojnom smislu, niko od nas ne može olako da shvati pretnju koju predstavlja potencijalno pribegavanje taktičkom nuklearnom oružju ili nuklearnom oružju niskog prinosa - kazao je on u četvrtak u govoru koji je održao na Univerzitetu Džordžija.

Kremlj je saopštio da je stavio ruske nuklearne snage u stanje visoke pripravnosti ubrzo nakon što je napad počeo 24. februara, ali Amerika nije videla "mnogo praktičnih dokaza" stvarnog raspoređivanja koji bi izazvali veću zabrinutost, dodao je Berns, a prenosi "Gardijan".

 

 

- Očigledno smo veoma zabrinuti. Znam da je američki predsednik Džo Bajden duboko zabrinut oko izbegavanja Trećeg svetskog rata, oko izbegavanja praga u kome nuklearni sukob postaje moguć - kazao je.

U međuvremenu, bivši direktor CIA Dejvid Petreus opisao je priznanje Rusije da je njen vodeći brod "Moskva" potonuo kao "redak trenutak istine".

- Iznenađen sam što su to priznali - rekao je on za Bi-Bi-Si, dodajući da bi činjenice na kraju „izašle na videlo".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Zoran

16.04.2022 16:26

Vi ameri smatrajte da ste već unisteni

mile

29.04.2022 11:37

gospodinu iz cia niko nije rekao da huskanjem ukraine upravo oni povlace okidac