ZAEV: Optimista sam! CIPRAS: Ispunite uslove

Autor: b92

Svet

02.01.2018

22:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da je optimista da može da se nađe rešenje za spor oko imena sa Grčkom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hoće u EU i NATO po svaku cenu: Zoran Zaev

On je istakao da 2018. može da bude dobra za evroatlantske integracije Makedonije, a na konferenciji za novinare je dodao i da je Makedonija rešena da u prvoj polovini godine "stvarno i suštinski uđe u rešavanje problema sa imenom" koji dve i po decenije opterećuje odnose dve susedne zemlje.

Zaev je rekao da je dok je bio u Solunu, za novogodišnje praznike, dva puta telefonom razgovarao sa grčkim ministrom spoljnih poslova Nikosom Kocijasom i jednom sa premijerom Grčke Aleksisom Ciprasom. 

- Definitivno 2018. može da bude odlična godina za Republiku Makedoniju, zato što možemo da dobijemo datum za početak pregovora sa EU i poziv za ulazak u NATO - rekao je Zaev. 


Prethodno je, kako prenose makedonski mediji, grčki premijer Aleksis Cipras izjavio da je optimista u vezi spora oko imena, ali da očekuje konkretne korake od makedonske strane. 

Cipras je za jedan grčki radio rekao da je optimista da može efikasno i odgovorno da se upravlja pitanjem koje je nasledljeno od prethodnih vlada sve dok sa druge strane postoji želja da se naprave koraci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading