KAKO SU NEMCI OD USTAŠE PRAVILE SRBINA

Autor: Republika

Svet

13.12.2017

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Berlinski Kurir perfidno je pokušao da osuđenog haškog zatvorenika Slobodana Praljka, koji pred kamerama ubio u sudnici Haškog tribunala, proglasi Srbinom.

Foto: printscreen/berliner-kurier.de
Oće Nemci da pogreše... Berlinski Kurir Praljka proglasio Srbinom

Naime, kao što se može videti na isečku iz štampanog izdanja ulednog lista, Praljak je označen kao "bosansko-srpski ratni zločinac", što je naravno notorna neistina.

Imajući u vidu reputaciju ovog medija teško je verovati da je reč o slučajnoj omašci ili nepažnji autora, pošto se jednostavnom proverom može utvrditi da je reč o hrvatskom generalu.

Pre će biti da je reč o namernom pokušaju da se Srbima još jednom ponovo prišije krivica i za ono za šta ni najmanje nisu krivi.

Podsetimo, Slobodan Praljak izvrišio je samoubistvo tako što je u sudnici popio misterioznu tečnost za koju se kasnije saznalo da je reč o cijanidu.

On je tada poručio da "ne prihvata hašku presudu".

Komemoracija Praljku održana je 11. decembra, a oproštaj za osvedočenog krvnika u BiH bez ikakvih problema je i uz mnogo pompe organizovao Hrvatski generalski zbor (HSG), i to u dvorani "Vatroslav Lisinski". 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading