ISTORIJA SE PONAVLJA: Hrvatska dom osvedočenih nacista

Autor:

Svet

29.11.2017

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dosta su Srbe osuđivali i okrivljavali u Hagu za sva dela i nedela iz nedavnih ratnih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije. Dosta su se hrvatski sponzori, Amerikanci i Nemci, glavni akteri razbijanja SFRJ, iživljavali nad međunarodnim pravom u centru za egzekuciju Srba u Ševeningenu, kako mnogi doživljavaju Tribunal u Hagu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slobodan Praljak ispija otrov u Haškom tribunalu

Dočekasmo preokret. Osim što su kroz silne presude haske sudije prećutno morale da priznaju da Slobodan Milošević nije ratni zločinac, presudom u slučaju "Prlić" (Herceg-Bosna) morali su zvanično da potvrde da Franjo Tuđman jeste bio ratni zločinac.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slobodan Praljak pred izricanje presude u Hagu

Štaviše, jedan od njegovih saboraca, general Slobodan Praljak, nije mogao da podnese presudu, ubio se u maniru nacističkog zločinca Hermana Geringa koji je to uradio u Nirnbergu pre nego što je osuđen po završetku Drugog svetskog rata!

Samoubistvo Praljka samo je potvrdilo da neki Hrvati slede ideologiju nacista, duhovnih otaca ustaša, koji su posle poraza u Drugom svetskom ratu, kako bi izbegli ruci pravde, koristili otrov ili kanap da prekrate svoje ništavno zločinačke živote. Gering je tada iskoristio pilulu cijanida da bi presudio sebi umesto sudija, Praljak je sada popio otrov iz bočice pošto mu je pročitana presuda.

Otkud Praljku bočica otrova u Hagu i ko mu je nezasluženo olakšao preostale muke, druga je priča.

I zato treba pamtiti, stalno se podsećati i nadalje uvek isticati - zbog svih zlodela koje su učinili svi narodi sa ovih prostora jedni drugima, uz žaljenje za sve uzalud pobijene nevine Hrvate, Bošnjake i Srbe - Srbin Slobodan Milošević nije bio ratni zločinac, Hrvat Franjo Tuđman jeste bio ratni zločinac.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading